Hogyan találj zenei kiadót egyszerűen?

Ha alkottál már zenét, akkor legalább egyszer biztosan megfordult a fejedben, hogy milyen szuper lenne, ha a zenéd sokakhoz eljutna. Ha pedig már próbáltad eljuttatni a zenédet kiadókhoz vagy YouTube csatornákhoz akkor tudod, hogy ez mennyire nem egyszerű. Egy igényes zenei kiadó vagy egy zenei blog olyan sok számot kap naponta, hogy szinte lehetetlen direktben elérni őket.

Ebben a cikkben bemutatom az egyik általam használt weboldalt, amivel sokakhoz eljuttathatod a zenédet, de legalábbis kapsz visszajelzést a számodra. Ez az oldal submithub.com. A Submithub az egyik legjobb weboldal, ahol a számodnak szponzorációt találhatsz. Ha pedig inkább eladni szeretnéd a zenédet, jó pénzért, korábban arról is megírtam a tapasztalataimat.

Hogyan működik a SubmitHub?

A SubmitHub egy olyan szolgáltatás, ahol egy kisebb összeg befizetésével kisebb és nagyobb kiadókhoz (angolul: label) és olyan csatornákhoz (blog) juttathatod el a zenéd, akik különböző platformokon publikálnak zenéket, mint pl.: YouTube, Spotify. Ami a legjobb: az oldal gyakorlatilag garantálja, hogy kapj visszajelzést.

A számod eljuttatásának menete, a kívánt kiadóhoz, lépésről lépésre

  1. Fejezd be teljesen a zenét. Ameddig nem érzed úgy, hogy nincs teljesen kész, ne küldd el sehova. Azért érdemes készre gyúrnod a számodat, mert emlékezni fognak rád és ha a legelső benyomás nem túl meggyőző, az később rányomhatja a bélyegét a későbbi munkáidra is.
  2. Regisztráció után (submithub.com) vásárolj kreditet. A 6$ legkisebb összeg, amiért kreditet tudsz venni, és ezért az összegért akár 6 helyre is el tudod juttatni a zenédet.
  3. Töltsd fel a honlapra a számodat. Ez többféleképpen meg tudod tenni,  soundcloud.com-os vagy google drive-os linket is be tudsz küldeni, de akár direktbe is fel tudod tölteni MP3 formátumban.
  4. Keress olyan blogokat és kiadókat (“label”), akiktől visszajelzést szeretnél kapni, illetve akiket szeretnéd, hogy kiadják a zenédet.

Hogyan fog neked válaszolni blog vagy kiadó a SubmitHubon?

A SubmitHubon két kategóriában tudsz keresni (blog és label). Mindkét kategóriában megvan szabva, hogy mennyi ideje van az általad megkeresett blognak vagy kiadónak válaszolnia az elküldött számodra, és hogy a válaszának legalább hány szót kell tartalmaznia. A különbség annyi, hogy nevesebb labelek, blogok valamennyivel több kreditbe kerülnek.

Ha kiválasztottad, hogy blogon vagy labelen keresztül szeretnéd publikálni a számodat, utána elég sok lehetőséged van szűrni, hogy pontosan kinek is akarod elküldeni a zenédet. Tudsz szűrni zenestílus alapján, hogy milyen platformokon szeretnéd, hogy jelen legyen a kiadó (YouTube, SoundCloud, Spotify stb.), emellett akár országokra is letudod szűkíteni a keresést.

Ezek után még pár kérdésre kell válaszolnod, hogy ezzel is megkönnyítsd a kommunikációt. Nem baj, ha nem tudsz jól angolul, a kérdések nagy része úgyis csak jelölős, minimális angol tudás kell hozzá.

Ha mindennel megvagy és elküldted a zenédet a kívánt helyre, már csak várnod kell. E-mailben is kapsz róla értesítést, ha valaki válaszolt a dalodra.

Miért ajánlom zenei kiadó találáshoz a SubmitHubot?

A következők miatt:

  • Ha kezdő vagy, vagy nincsenek még jó kapcsolataid, itt könnyű dolgod lesz.
  • Remek lehetőség tapasztalat szerzéshez, és a honlap visszajelzései segíthetnek abban, hogy lásd, hol tartasz.
  • Szakmailag hozzáértő emberek hallgatják a zenéd, amiből rengeteg tudsz tanulni.
  • De a legkirályabb az az, hogy biztosan kapsz visszajelzést. Hagyományos úton kiadót elérni kész rémálom és elég stresszes csak simán várni és várni, majd újra írni és megint semmi…

Az elmúlt másfél évben megközelítőleg 5 számot publikáltam a SubmitHub segítségével. Ha segítségre lenne szükséged, a dalod befejezésében, vagy nem érzed teljesnek a számod, bátran keress fel e-mailben abedegiroland92@gmail.com -on vagy hívj telefonon a 0630/965-2852-ös számon, vagy jelentkezz az alábbi űrlapon:
[contact-form-7 id=”8″ title=”Kapcsolati űrlap”]