Hogyan írd meg az első zenéd?

Első zene… olyan, mint az első csók, sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítunk neki, mint amennyi jelentősége van visszagondolva. Nekem pl az első zeném egy 8 ütemes kis gagyi zongoradarabocska volt. Akkoriban nem volt még számítógépünk sem, aztán amikor lett egy Pentium-MMX, midi hangszerekkel írtam “szimfóniát”, vagy legalábbis így képzeltem el. 😀

Szóval az első zenének nincs jelentősége, a zenekészítés valójában egy futószalag, aztán egyszer csak szerencséd lesz. Először menj a saját fejed után, lesz, ami lesz. Szerezz be pár szoftvert, meg hangot, amivel elindulsz, és indulj neki.

Ha megakadsz, nem gond. Az elején én is rengetegszer elakadtam.  Próbálkozz azzal, hogy megfigyelsz pár számot, ami tetszik neked és figyeld meg, mennyit ismételnek, hol van dob a számban és hol nincs, és próbáld picit hozzáigazítani a számodat. Leegyszerűsítve a dolgokat általában 4-es, 8-as és 16-os egységenként van ismétlés, némi variációval.

Ha eljutottál 1:30 hosszig, akkor csak simán másold le az egészet és a második felébe tegyél valami apró extrát. Pl egy extra cint vagy egy extra arpeggiot. És meg is van az első 3 perces számod.